Pradinis puslapis Dienorastis Blog Prekinis ženklas tai nėra gamintojas

Prekinis ženklas tai nėra gamintojas

01. 02. 2024
|
Kategorijos Blog

Ar buvai susidūręs situacijoje, kai įsigyji vieno prekinio ženklo dalį, o atidarius dėžutę pastebi kito prekinio ženklo žymėjimą ? Dauguma gali pagalvoti, kad tai apgaulė ir jam buvo išsiųsta kita prekė kito gamintojo dėžėje. tačiau taip tikrai nėra. 



Situacija yra tokia, kad nėra pasaulyje tokio gamintojo kuris gamintų visas detales, dauguma gamintojų įkuria prekinius ženklus kurie arba visiškai nieko negamina arba gamina kurią tai dalį, o kitą dalį kurios finansiškai neapsimoka ar pigiau yra nupirkti iš konkurento ir perpakuoti tai taip ir daro. Pagalvojus tai tikrai logiška, nes tarkim jei sankabų gamintojas Shaeffler group kuriam priklauso LUK prekinis ženklas gamina automobiliui X originaliai sankabą ir turi šimtus tūkstančių užsakymų iš X automobilio gamintojo, tai ZF Aftermarket gamintojo prekinis ženklas SACHS niekados negalės pakonkuruoti ir pagaminti tokios pat sankabos už tokią pačią kainą kaip tai padaro LUK prekinis ženklas, nes jis tiek užsakymų neturi. Tokiu atvėju logiška yra didelius kiekius nusipirkti iš LUK ir supakuoti į savo SACHS dėžutę. 
Taip pat antra priežastis kodėl taip yra daroma, nes kaikurios parduotuvės dirba su mažu kiekiu       prekinių ženklų, tai reiškia, kad pasirenka porą pagrindinių gamintojų su kuriais bendradarbiauti ir kad   atitinkamas gamintojas būtų patrauklus ir jį pasirinktų gamintojai yra suinteresuoti turėti savo pasiūloje   kuo platesnį pasirikimą, kad klientas nesiblaškytų ir neturėtų ieškoti papildomų tiekėjų gamintojų jiems   reikalingoms prekėms. 
 
 

 Tai galioja daugumai prekių kaip sankabos, vandens siurbliai, diržai, įtempėjai. Mažiausiai sutinkamas   toks fenomenas yra su stabdžių diskais, trinkelėmis ir filtrais.